Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Estonsko

Je blízko, a přeci je jiné

Pärnu: ubytování v Old town apartment

Pärnu hezky ilustruje, že kam jezdí hodně lidí, tam je (mj.) hodně možností ubytování. Což je fajn, je z čeho vybírat a konkurence tlačí ceny níž (alespoň tedy mimo letní sezónu).

Pohled na budovu, kde apartmán byl, na vnitřní roh účka. Na levé straně jsou v přízemí dveře-okno-dveře-dveře, nahoře jsou za dřevěným zábradlím vidět tři okna. Vpravo jsou dole okno-dveře-okno a pod okny vždy lavička a zprava nahoru vedoucí schody končící skoro u dveří, které jsou orientované čelem ke schodům. Ve druhém patře jsou vpravo vidět dvě okna, další tři tvoří prosklenou předsíň. Na dvoře leží hory sněhu.
Tak trochu jako pavlač. A všechen sníh byl jen pro mě!

Na prvních 12 dní (resp. 11 nocí) se mi překvapivě podařilo i na poslední chvíli ulovit velmi dobré ubytování v apartmánu za dobrou cenu. Byla to garsonka umístěná v dvoupatrové budově do U, která byla rozdělena na několik malých jednotek – každá s vlastním venkovním vstupem. Už to je docela zajímavé uspořádání a zvenčí to rozhodně nevypadá zle. Klíč člověk získá z krabičky vedle dveří po vytočení kódu, který dostane (tzn. stejný systém jako v Polsku – kódový zámek).

V levé třetině je vidět do předsíně na věšák s lavicí vlevo a šatní skříní vpravo. Pravé dvě třetiny fotografie zabírá kuchyň, která opticky působí jako dělič prostoru. Horní skříňky jsou ve světlejším dřevěném dekoru, pracovní prostor v šedém mramorovém dekoru, spodní skříňky jsou tmavě modré. Na zemi leží velký bílo-černý vzorovaný koberec. V pracovním prostoru je uprostřed dřez a dvouplotýnková varná deska, pod níž je klasická trouba – napravo od ní jsou tři šuplíky (také tmavě modré). Vpravo v rohu je postavená varná konvice. V pravém spodním rohu fotografie je vidět židli a roh stolu.
Ten koberec byl příjemný detail.

Bylo tady prakticky vše, co jsem k životu (a práci) potřeboval. Zařízení vypadalo velice nově. Základně vybavená kuchyň, dobrá postel, zbytečná televize, tři deskové hry, pokojová rostlina, žehlička. Umyvadlo Jika už mě snad po brněnských záchodech v Košedarech a slovenském bojleru v Šavli ani překvapit nemohlo. ;·) Zajímavé ale byly dvojité vstupní dveře – vnější masivní dřevěné, vnitřní s prosklením.

Pohled na souvislý prostor pro stolování a spaní. Bílý čtvercový stůl s kovovými nohami je pro dvě osoby; na stole jsou dvě prostírací podložky a lampička. U stolu jsou dvě designové židle – dřevěné nohy a bílý tvarovaný plastový sedák-opěrák. Dozadu za stolem je manželská postel a úplně v rohu odkládací/noční polička s lampičkou. Naproti posteli je skříňka s plochou televizí.
To je při odjezdu. ;·)

Když je teplo, člověk může využít lavičku vedle dveří a na dvoře bývá ještě další posezení. Když naopak padá sníh, výhled z okna do dvora nabídne krásný a ničím nerušený pohled (případně tu člověk může stavět sněhuláky :·)).

Prostor koupelny členěný na sprchu za skleněnou přepážkou (vlevo), viditelné splachování toalety (ale neviditelný zásobník) a kousek širokého umyvadla a zrcadla. Stěna je obložená bílými obdélníkovými kachličkami s šedým spárováním – imituje to cihlový motiv. Ve sprše je v drátěné poličce v rohu velký šampón/sprchový gel, na umyvadle pak tekuté mýdlo. Naproti záchodu je vodorovný věšák na ručník.
Pohodlně prostorná.

Je odtud blízko k nádraží, obchodům, do parků i k moři. Blízko je i řada restaurací. Naprosto skvělá poloha!

Celkově velmi příjemné místo k pobytu, které můžu doporučit.

Platil jsem: 366,12 € (cca 8.595 Kč).

Zaškatulkováno v kategorii: Ubytování | 9. dubna 2023

Komentáře

Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Pärnu: ubytování v Old town apartment“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.