Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Estonsko

Je blízko, a přeci je jiné

Suwałki: přespání v Miniloftu

Na jednu noc během cesty je jedním z hlavních kritérií ubytování, aby bylo co možná nejblíže nádraží.

„MINILOFT Studio Centrum“ to splňuje – pěšky mi trvalo k němu dojít kolem 15–20 minut.

Pak jsem ale narazil, protože adresa byla „1 Maja 4/11“, nicméně adresy u bytovek fungují od nás na sever trochu jinak, než jsme tady zvyklí. Dům s číslem popisným 4 měl asi 14 vchodů a každý měl podobnou šifru nade dveřmi:

Cedulka nad vchodovými dveřmi do bytovky s nápisem KI.XI–103÷112
A vyberte si.

V noci po celodenní cestě jsem nebyl s to ji rozlousknout, a ten nejpravděpodobnější vchod odmítal obdržený vstupní kód (ubytování bylo zařízeno jako samoobsluha – dostal jsem v SMS kódy a mohl jsem přijet kdykoli). Tož jsem zavolal majitelce, mezitím se přichomýtl jeden opilec, který šel domů a byl ochotný mě pustit dovnitř, ale než jsem doběhl s kufrem, už za ním zaklaply dveře (naštěstí! Tohle nebyl ten správný vchod…). Nakonec paní dorazila osobně a objasnila mi, že ta dvě čísla na konci jsou čísla bytů „od“ a „do“. A to „/11“ znamená byt 11. U správného vchodu pak už kód fungoval. ;·) Majitelka byla velmi milá a vstřícná, což jsou další plusové body pro tohle ubytování. :·)

Na spaní rozložená pohovka, nad ní polička s knihami, před ní konferenční stolek a u stěny plochá televize. U okna psací stůl s lampičkou a jídelní stolek pro dvě osoby.
Víc než co člověk potřebuje k přenocování.

Byt byl pohodlný, pěkně zařízený, s Wi-Fi (heslo na směrovači). Postel je řešena formou rozkládací pohovky. Také počítejte s tím, že v domě není výtah, byt je v několikátém patře (nepočítal jsem je). Osobně mi to ale nijak nevadilo.

Kuchyň do U, s mikrovlnnou troubou, lednicí a mražákem, troubou, varnou deskou a dřezem. Na dřezu saponát.
Malá kuchyňka.

Tip: v koupelně bylo jen univerzální tekuté mýdlo, což je něco, s čím je nezbytné na cestách počítat, a proto mějte s sebou svůj vlastní sprchový gel či mýdlo a šampón (doporučuji v tuhé formě – je to malé, lehké a skladné).

Pračka, záchod, vešák na ručník na ruce, umyvadlo s pákovou baterií, stojánkem na kartáček na zuby a tekutým mýdlem, zrcadlo, vana se sprchovou hlavicí.
Pohodlná koupelnička.

Odjet je třeba do 10 hodin, což je tak akorát, aby člověk ještě stihl oběd.

Za mě dobré, byl jsem spokojený a můžu doporučit.

Platil jsem za noc: 186 zł (cca 975 Kč).

Zaškatulkováno v kategorii: Ubytování | 27. března 2023

Komentáře

Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Suwałki: přespání v Miniloftu“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.