Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Můj plastový odpad za celý rok

    Tak se stalo, že jsem loni ani jednou nešel s plasty, takže se mi všechen tento odpad hromadil doma. Překvapilo mě, kolik ho je.

    Nutno při tom říci, že jsem poctivý třídič – třídím i ty plasty, o kterých už dneska vím, že jsou absolutně nerecyklovatelné. Než jsem odpad vytáhl, tak jsem si myslel, že ho bude nejméně 2× tolik.

    Malá (na výšku ~27cm) igelitová taška napěchovaná z ~85 % plastovým odpadem
    Můj roční plastový odpad se vešel do malé igelitové tašky (~27 cm na výšku).

    A to je v tom zahrnuto i pár měsíců předchozího roku. Je to paráda. Žádná přetékající krabice, která člověka svým zápachem upozorňuje, že už by měl ten plastový odpad odnést. Pohoda.

    V zásadě jde o přirozený důsledek skutečnosti, že já plasty vskutku nerad a vyhýbám se jim, co to jen jde. A to čím dál tím víc – dnes už bych banány omotané izolepou nekoupil. Je to proces. Člověk se musí zamýšlet nad tím, co dělá a co kupuje (a potažmo kde), a vzdělávat se. Zjevně, jde to. Před pár lety jsem ještě s plasty musel chodit pravidelně třeba co týden.

    Už ne.

    Zaškatulkováno v kategorii: Svět okolo nás | 1. ledna 2023

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Můj plastový odpad za celý rok“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.