Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Přehled OSVČ pro VZP v Linuxu i jinde

    VZP nabízí lidem ke stažení formulář pro splnění zákonné povinnosti výhradně pro Adobe Acrobat – proprietární program, který člověk na Linuxu či BSD nemá jak použít. Tak jsem si napsal vlastní generovátko.

    Několik let po sobě jsem si vždycky od VZP vyžádal sken formuláře, který si můžu doma vyplnit a poslat pohodlně datovou schránkou. Ale je to úmorné. Člověk v Inkscapu kreslí políčka, dopočítává všechna čísla… Tak jsem na to letos šel jinak.

    Výsledkem mého snažení je jednoduchá webová aplikace, která na jednu stranu imituje oficiální formulář, na druhou stranu automaticky dopočítá a dovyplní, co jde. Vyplněné (a dopočítané) údaje pak vezme a vrazí na správná místa ve skenu od VZP a vyplivne ke stažení PDF. Pokud potřebuji něco opravit, můžu se vrátit – data jsou uložena v prohlížeči do jeho zavření.

    Snímek webové stránky www.byro.bongibo.cz ukazující můj alternativní formulář Přehled OSVČ pro VZP.
    Takhle to vypadá. Přesně to, co je třeba – nic více, nic méně.

    Aplikaci uvolňuji jako svobodný software pod GNU AGPLv3 a předkonfigurovaná je i ochrana dat, takže logy neobsahují nic z toho, co člověk vyplňuje. Žádné sledování, žádný javascript. Malé, rychlé, šikovné. A funguje mi to i v NetSurfu! ;·)

    Zaškatulkováno v kategoriích: GNU/Linux, Podnikání a Projekty | 24. února 2024

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Přehled OSVČ pro VZP v Linuxu i jinde“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.