Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Kindle a úskalí tabulek

    Podobně jako řada dalších lidí jsem si i já pořídil elektronickou čtečku Kindle, protože zkrátka rád čtu. :c) Čas od času si do ní nahraji nějakou knížku, případně postahuji články, co bych si rád přečetl. A jednou jsem narazil u tabulek.

    Rozsypaná tabulka v Kindle 3

    Veškerý obsah tabulky byl sesypaný za sebe na jednom řádku (resp. zalomený na šířku obrazovky) – vizte první foto. Jelikož se lze všude možně dočíst, že Kindle má podporu tabulek v eknížkách už od verze 2 a DX, přičemž já vlastním verzi 3, tak jsem byl poněkud rozladěný a chtěl pomýšlet na reklamaci nebo něco podobného.

    Pro lepší otestování jsem si vyhotovil testovací minieknížku, kterou jsem pustil do IRC kanálu, kde jsem věděl, že majitelů Kindlů je relativně dost. Jeden ochotný člověk k ověření této záležitosti se našel a oznámil mi, že u něj jest vše v nejlepším pořádku, což dosvědčil sejmutým snímkem obrazovky (mimochodem, činí se to zkratkou Shift-Alt-G), který rovněž přikládám.

    Korektní tabulka v Kindle 3

    Inu, byl jsem usvědčen, že chyba je u mého Kindlu. V témže kanále jsem však obdržel radu, abych vyzkoušel upgrade firmwaru. K dispozici byla pouze nová vývojová verze, ale co se dalo dělat – chtěl jsem to spravit, tak jsem do toho musil jít.

    Stáhl jsem si sice i starší verze, ale jak jsem později zjistil, downgradovat asi není tak jednoduché (vůbec mi to totiž nešlo). Upgrade naštěstí proběhl bez problémů, ale co je to hlavní: problém s tabulkami v něm již je opraven. Takže jsem ve výsledku spokojený, navíc jsem dosud žádné negativní vlivy vývojové verze nepozoroval. Tož, dobré.

    Je však trošku zarážející, že se tato chyba ve třetí verzi vůbec objevila – myslel bych si, že to od minulých verzí už budou mít vychytané.

    Zaškatulkováno v kategorii: Knihy | 20. února 2011

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Kindle a úskalí tabulek“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.