Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Další naděje na zrušení „autorských poplatků”

    Dosud měla oficiální zájem na zrušení tzv. autorských poplatků (též nazývaných výpalné) snad pouze Česká pirátská strana (ač se to v jejím programu obtížně hledá, je to tam). Nyní se k této snaze připojuje i Strana svobodných občanů.

    Zatímco od České pirátské strany se tato snaha více či méně automaticky již předpokládá, nikde jinde nebylo tuto snahu vidět (buď totiž vůbec není nebo je přinejmenším nedostatečně propagována). Od soboty tu tedy máme strany s touto snahou dvě. (Pokud je snad ještě nějaká další taková strana, o které nevím, zmiňte se v komentářích.)

    Svobodní na svém prvomájovém zasedání Republikového Výboru rozšířili svůj stávající politický program právě o zrušení autorských poplatků. (Ve skutečnosti to je jenom jedno z řady rozšíření – mezi další patří například zrušení koncesionářských poplatků za rozhlas a televizi nebo rázné odmítnutí cenzury internetu a omezování anonymity.)

    V podstatě se to dalo očekávat, jelikož autorské poplatky vytvářejí hodně nerovné podmínky v oblasti autorských děl (nerovně zvýhodňují hudební díla před jinými; navíc platíme i za vlastní autorskou tvorbu!) a pokřivují nám ceny médií a různých zařízení, což je přesně to, proti čemu Svobodní bojují. Jsem proto rád, že se nyní takto otevřeně prezentuje i boj proti autorským poplatkům (a vlastně tedy i vůči OSA celkově).

    Přeji jim ve volbách úspěch.

    Zaškatulkováno v kategorii: Politické dění | 3. května 2010

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Další naděje na zrušení „autorských poplatků”“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.