Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • RubyOnRails v Česku

    Situace okolo RubyOnRails u nás není nikterak růžová. Lidé je málo znají, málo se o nich píše, velmi pomalu se rozšiřují… Takový klasický začarovaný kruh, který lze navíc prolomit pouze zevnitř.

    Za ta léta, co Railsy existují, se u nás objevilo pouze málo informačních materiálů. Mezi nejvýznamnější dodnes patří karmiho blog, ač jsou publikované informace velmi staré. Pak se dá najít pár menších tematických článků na různých osobních blozích místních Railsistů. Menší seriál také kdysi vyšel na Rootu, ale toť asi tak vše. Knižně u nás vyšel překlad Začínáme programovat v RubyOnRails, ale ani v nejmenším ho nemohu doporučit, neboť se z něj člověk nic, kromě malých základů Ruby, nedoví, což je velmi smutné. Klasika AWDWR je stále ještě nepřekonaná.

    Pak tu máme diskusní fórum na RubyOnRails.cz (samotný web je velmi zanedbaný, neaktualizovaný a vůbec) a Rails-Fórum.cz. Vedle toho funguje i český IRC kanál #rubyonrails na síti IRCnet. Byl tu dokonce i malý pokus o blog Rails.cz, ale ten skončil pomalu dříve, než začal.

    Skoro bych řekl, že ani není co sumarizovat – zkrátka tu prakticky nic není. :-( A jak to tak vypadá, tak pokud s tím „někdo“ nepohne, tak se evidentně nic dít nebude… Tak dobře, já pro to „něco“ udělám. ;-)

    Zaškatulkováno v kategorii: Ruby on Rails | 12. července 2009

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: RubyOnRails v Česku“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.